Rode kool ovenschotel met gehakt

Rode kool ovenschotel met gehakt
in de winters is rode kool een fijn gerecht. Door alles met gehakt en aardappelpuree in een ovenschotel te doen ook nog eens makkelijk. Ik ben gek op ovenschotel en zeker als er aan de bovenkant een lekker krokant korstje zit. Dit doe ik door er een dun laagjes paneermeel overheen te strooien, maar je kan ook kaas gebruiken. Voor mij heeft er geen extra kaas overheen. En ik ben een echte kaaskop! Als je hier wel van houdt, zou ik dat zeker doen. De rode kool maak ik volgens dit recept. Je kan eventueel ook rodekool kant en klaar gebruiken.
Aardappelpuree hou ik ook simpel. Ik voeg alleen wat melk toe om het smeuïg te maken en mosterd voor de smaak. Je kan er ook nog boter in doen, maar persoonlijk hoeft dit van mij niet.

Zet het lang genoeg in de oven anders is het echt niet door en door warm. Als je dit van te voren klaar maakt en in de koelkast bewaard let hier dan op. Zet het anders 10 minuten langer in de oven zodat je zeker weet dat het goed warm is.
Rode kool ovenschotel met gehakt
Course: Laatste berichten4
Ingredients
rode kool volgens recept
400 gr half om half gehakt
750 gr aardappels
1 ui
1 tl paprikapoeder
melk
2 el paneermeel
2 tl mosterd
peper
zout
Directions
- Maak de rode kool volgens recept.
- Schil de aardappels en kook deze gaar. Stamp de aardappls met de melk, mosterd en wat peper en zout naar smaak.
- Snipper de ui en bak deze even aan, voeg dan het gehakt toe en bak deze rul. Voeg de paprikapoeder, peper en zout toe. Doe dit in de ovenschaal daarop de rode kool en dan de aardappelpuree.
- Strooi hierover de paneermeel.
- Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 30 minuten.