Borrelbrood met kaas en kruiden

Borrelbrood met kaas en kruiden
Borrelbrood kaas en kruiden

Borrelbrood met kaas en kruiden

Borrelbrood is echt mijn favoriet. En met dit borrelbrood met kaas en kruiden maak je me helemaal gelukkig dus die combi is voor mij top. Henri Willig vroeg mij een lekkere kaasplank te maken voor Carnaval.

Ik ben niet van de carnaval, waar ik woon wordt dit niet gevierd, tenminste niet zoals het hoort. Het moet door je bloed kruipen, maar ik begrijp wel dat dit het feest is waar iedereen uit het zuiden het hele jaar naar toe leeft. Nu begrijp ik dat carnaval een groot feest is en dat daar dan ook wel een drankje bij gedronken wordt en dan mag goed eten natuurlijk niet ontbreken. Dit is een lekker brood en kaasplank met de heerlijkste kazen die je bij dat biertje kan nuttigen.

Borrelbrood met kaas en kruiden
Borrelbrood met kaas en kruiden


Liever andere hapjes maken:


Borrelbrood met kaas en kruiden

Course: Laatste berichten
Porties

1

Ingredients

  • rond brood

  • 4 el olijfolie

  • 1 tnen knoflook

  • 1/2 rode ui

  • 2 tl oregano

  • 2 ons kaas (neem wat jij lekker vind)

  • peper

  • zout

Directions

  • Snij het brood in, maar niet helemaal door zodat het aan de onderkant vast blijft zitten. Draai het brood een kwart en snij weer in zodat er vierkantjes instaan.
  • Rasp de knoflook en rode ui. Meng de olie met de oregano, knoflook, ui, peper en zout en smeer tussen het brood.
  • Vul het brood met plakjes kaas en smeer de bovenkant in met het oliemengsel. Doe het brood in de aluminiumfolie en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.Haal de laatste 5 minuten de folie eraf zodat er een knapperige bovenkant ontstaat.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *