Spaghetti met nduja

Spaghetti met nduja
Dit spaghetti met nduja recept is een super makkelijk en snel pasta gerecht. De nduja is de basis van deze pasta en je heb dan ook maar 5 ingrediënten nodig om dit gerecht op tafel te zetten. Meer heb je niet nodig om een lekkere pasta te maken. Serveer er een salade bij en je heb in een handomdraai een avondmaal.

Nduja
Nduja is tegenwoordig erg makkelijk te verkrijgen in de supermarkt. Het is een pittig smeerbare worst wat je ook in een potje kan kopen. Dit doe ik altijd want de worst zelf ben ik nog nooit ergens tegengekomen. Dit zal vast wel online te koop zijn, maar ik kwam dit potje tegen in de supermarkt en vond dat voor nu wel even net zo makkelijk. Ik heb ook nog een gevuld stokbrood met gehakt en nduja en flammkuchen met nduja en venkelworstjes gemaakt.
Spaghetti met nduja
Ingredients
- spaghetti voor 1 persoon
- 1 el nduja
- ¼ fles passata
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- peper
- zout
- voor garnering tomaatjes, peterselie, olijfolie en parmezaanse kaas
Instructions
- Kook de spaghetti volgens de verpakking.
- Snipper de knoflook en sjalot. Fruit de sjalot aan in olie en voeg na 1 minuut de knoflook toe. Voeg dan na 1 minuut de nduja toe en bak nog voor 1 minuut.
- Voeg de passata en peper en zout naar smaak toe.
- Voeg ½ soeplepel water van de pasta toe en de spaghetti. Laat dit alles nog 1 minuut garen. Serveer met de tomaatjes, peterselie, olijfolie en parmezaanse kaas.